Tolmácsolás

– általános és szakmai nyelven, rendezvényeken és üzleti találkozókon –

Egyetemi végzettséggel, kiváló nyelvtudással, a német kultúra és szokások alapos ismeretével vállalok német-magyar nyelven tolmácsolást. Több évtizedes tapasztalatom többek között kiterjed a nemzetközi kapcsolatokra, a gazdasági életre, egyes termelési ágakra és a jogi nyelvre. Rendezvényeken – kulturális fesztiválokon, kiállításokon, céges vagy családi eseményeken – és üzleti találkozókon egyaránt szívesen közreműködöm.

A német nyelvű tolmácsolás ára: 5.000 Ft/óra

Referenciák: Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Csipke Hotel Kft Kiskunhalas, Soltvadkert Város Önkormányzata, Bócsa Község Önkormányzata, Solt-Révbérpuszta Lovasprogram, JávorCom Kft Kecskemét, Internationaler Deutschsprachiger Verein Bács-Kiskun.

Tolmácsot keres?

Vegye fel velem a kapcsolatot! Bármilyen kérdésére szívesen válaszolok.

 

tovább az elérhetőségekhez

Hasznos tudnivalók a tolmácsolásról:

Vajon melyik nyelv a nehezebb: a magyar vagy a német? Kinek melyik… A tolmácsnak a nagy és az apró nehézségeket egyaránt át kell hidalnia. Emellett nem árt egyeztetnie a szónokkal, azaz a megbízóval, hogy miről is lesz szó. Ha mindez megtörténik — és elvállalom a munkát — akkor remélhetőleg nem járunk úgy, mint Koltai Róbert a szovjet laktanyában.