Esküvők, lakodalmak szervezése – ceremóniamester

– esküvői előkészületek, szertartások kísérése, szórakoztatás –

Nehéz út vezet egy sikeres lakodalomig: a meghívások, az időpontok, a vendéglátás, a dekoráció, a zene, a dokumentálás, az elszállásolás, a csatlakozó programok… Ami pedig a legfontosabb: maga a lakodalom levezetése. Ezeket mi mind felvállaljuk.

Érdeklődni szeretnék...

Esküvői szertartások kísérése

– Ott lenni – olykor láthatatlanul –

Érezze mindenki jól magát, legyen poénos, de ne nyögvenyelős! Élvezze mindenki, leginkább a család — no meg akiket ünneplünk: az ifjú pár! Hol is kezdjük a szervezést, ki fogja bemondani az egyes eseményeket, hogyan váltjuk ki az elrabolt menyasszonyt? Vagy ne is rabolják el???

Bizony, nehéz összetartani a vendégsereget, ha azok különböző településekről, netalán más és más kultúrkörből érkeztek. Nótázzunk vagy ne? Táncoljunk-e a vacsora alatt, vagy ne? Milyen szabályok szerint történjen a menyasszonytánc?

Mielőtt még összevesznénk: itt lép színre az esküvőszervező és a ceremóniamester…

Lakodalmas programok

– “Kié ez a bugyi?” – avagy hogy ejtsük kétségbe a vőlegényt? –

A lakodalomban mindig is voltak játékok, tréfák, sőt: komoly kiszúrások is! Nálam nem laposodik el a hangulat — ha a násznép is partner ebben! Amellett, hogy a lagzi előtt végigbeszéljük a dolgokat, néha jól esik pár ötlet a duhaj résztvevőktől is.

Íme néhány példa: pénzsöprés zenére, tánc kisszékkel, gyümölccsel, lufival vagy éppen egy újságpapíron állva. Szívesen vesszük, ha az ifjú pár barátai és barátnői külön énekszámmal készülnek, melyet a vacsora után adnak elő — néha szokatlan formában.

Amennyi álmenyasszonyt, bezúduló „vándorcigányokat” és lakodalmi vajákost láttam, annak se szeri se száma! És persze hosszan lehet derülni azon a vőlegényen, aki csak nagy nehezen ismeri fel szeretett arája kezét, cipőjét, melltartóját, vagy netalán még lejjebb viselt ruhadarabját. Még jó, hogy aztán a „lovas hintós” játékban elmennek nászútra — vagy legalábbis kikocsiznak egy kicsit az erdőbe!

És higgyék el: az új generációk újabb baromságokat hoznak: merthogy ők is élvezni akarják a lakodalmat…

Az extrák…

– Népviselet, tolmácsolás, paródia –

Nem egyszer előfordult már, hogy a násznép egy „másik világban” élt: voltunk már lovagok (és –inák!), honfoglalók, matyók (matyó hímzés, ugye?), indiánok és szupermoderntrendik egyaránt.

Emellett nem gond, ha idegen nyelven is el kell mondanom az anyakönyvvezető beszédét, illetve az összes felkonferálást. Az Irigy Hónaljmirigy után szabadon még a Lady Carneval is megy csehül!

 

Esküvőre készül? Kérdése van? Keressen!

 

Elérhetőségeim...